Candidatul independent în circumscriptia nr.35, Caușeni, Tamara Ambroci, se retrage din cursă în favoarea candidatului Anton Gamurari din partea Blocului electoral „ACUM, Platforma DA și PAS”. Decizia a fost anunțată în cadrul unei întâlniri electorale, ulterior publicată și pe pagina personală.

Ambroci a venit la o întâlnire electorală cu alegătorii a candidatului Anton Gamurari, unde a anunțat că este o absurditate să meargă pe aceeași circumscripție două persoane cu aceleași valori și cu aceleași idealuri.

„Decizia a fost doar a mea, nu m-a influențat nimeni s-o iau. Era o absurditate să mergem pe aceeași circumscripție două persoane cu aceleași valori, cu aceleași idealuri, cu același patriotism”, a spus candidata.

Ulterior, Tamara Ambroci a anunțat decizia sa și pe o rețea de socilaizare. 

„..CONȘTIENTĂ de responsabilitatea fiecarui candidat pentru viitorul poporului moldav; ALARMATĂ de dispersarea candidaților de DREAPTA în actualele alegeri parlamentare;ÎMPARTĂȘIND valorile naționale promovate de Blocul electoral ,,ACUM, platforma DA și PAS,, pentru consolidarea și sporirea șanselor victoriei candidatului antioligarhic în alegerile Parlamentare în circ. uninominală Căușeni nr. 35, mi-am retras candidatura..”, a menționat ea.

În circumscripția nr.35 au fost înregistrați încă 6 candidați: Grigorie Repeșciuc, PDM, Oleg Cuciuc, PSRM, Veaceslav Nigai, PCRM, Anatolie Zaremba,Partidul ȘOR, Ion Calmîc, Partidul Național Liberal și Zinaida Bolboceanu, Partidul Democrația Acasă.