O femeie l-a pus la punct pe candidatul socialiștilor din circumscripția nr. 30 din Chișinău, Petru Burduja, dar și pe întreaga sa echipă alături de care s-a lansat astăzi în campania electorală.  În timp ce își prezenta promisiunile în fața alegătorilor, chiar în mijlocul Aleii de la Ciocana, s-a apropiat o doamnă care l-a luat la rost pentru promisiuni neîndeplinite. Femeia și-a spus off-ul preț de circa trei minute, timp în care echipa lui Burduja în frunte cu candidatul socialist stăteau drepți și se uitau la ea. Mai mult, colega lui Burduja, consiliera Silvia Grigore, a fost surpinsă în timp ce se zâmbea pe sub mustăți de necazul bietei femei.

Femeia s-a arătat revoltată că socialiștii nu i-ar fi soluționat o problemă. „Din tot ce ați făgăduit, nimic nu ați făcut", a insistat aceasta. Doamna a mai menționat că a fost membră PSRM timp de nouă luni. „Umblam de la ora 06:30, când venea Dodon. Toți făceați planuri și vă duceați. Am scris că oamenii rămân fără apartamente. Am umblat peste tot și nu am dobândit de la dvs nimic", a mai spus aceasta.â

Femeia spune, printre altele, și despre exploatarea tinerilor în cadrul PSRM, situație descrisă de reporterii Deschide.MD în articolul: Scandal în PSRM // „Garda tânără” îl acuză pe Bătrîncea că ar fi furat din banii pentru manifestații

Burduja a încercat să evite subiectul, iar un bărbat a impus-o pe doamna revoltată să părăsească evenimentul socialistului. Candidatul așa și nu a mers să discute cu bătrâna respectivă. În schimb, tinerii socialiști, îmbrăcați în roșu, au fost îndemnați să ridice pancartele cât mai sus, ca să dea bine în fața camerelor de luat vederi.

Ținem să precizăm că numele lui Petru Burduja este legat și de un dosar de răsunet aflat în gestiunea procurorilor anticorupție. mai exact, este vorba despre conexiunile sale cu firma Exclusiv Media SRL fondată de deputatul PSRM Corneliu Furculiță, cea care deține postul de televiziune NTV și ziarul „Argumentî i Faktî”.

Compania, vizată anterior într-o anchetă a RISE Moldova, figurează într-o cauză penală privind spălarea de bani în proporții deosebit de mari. Dosarul se află la etapa urmăririi penale de mai bine de doi ani, procurorii expediind între timp cereri de comisii rogatorii în Elveția.

Fondatorul companiei Exclusiv Media, cu o cotă de 100%, este deputatul Corneliu Furculiță, din Partidul Socialiștilor din Moldova, iar administrator, Petru Burduja. Prin intermediul acestei companii, Corneliu Furculiță deține postul de televiziune NTV Moldova și ziarul Argumentî i Faktî.

Zilele trecute Burduja a fost întrebat despre acest dosar în cadrul dezbaterilor electorale de la Pro TV, însă a dat-o în bâlbe și s-a eschivat de la un răspuns concret. 

Detalii: Eschivare cu iz penal în studioul ProTV. Un candidat PSRM refuză să vorbească despre dosarele penale