Socrul, generele și fiica, se află în capul listei unui partid care participă la alegerile parlamentare din februarie. Este vorba despre ultimul partid înregistrat până acum la alegerile parlamentare din 24 februarie curent pe circumscripția națională, Partidul „Voința Poporului”, care va figura cu numărul 9 în buletinele de vot, scrie ziarulnational.md

Primul pe lista prezentată la Comisa Electorală Centrală (CEC) este președintele acestei formațiuni, Ștefan Urâtu, fost deputat liberal și fost vicepreședinte al CEC.

Locul doi este ocupat de Iurie Scobioală, iar pe locul trei se află Teodor Cârnaț, ginerele lui Ștefan Urâtu, care picase, la sfârșitul anului 2017, testul la poligraf din cadrul concursului pentru ocuparea funcției de șef al Autorității Naționale de Integritate și, în semn de protest, a demisionat din funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. 

Pe locul 12 în aceeași listă cu 30 de candidați este și fiica lui Urâtu, Marina, soția lui Cârnaț. 

Și dacă Ștefan Urâtu arată în declarația sa de avere că a obținut în ultimii doi ani doar venituri din pensie - 126 de mii de lei și are doar un garaj de 16 metri pătrați, familia fiicei sale deține numeroase bunuri. 

Astfel, soții Cârnaț anunță că au avut, pe parcursul anilor 2017 - 2018, venituri de peste 1,166 de milioane de lei, jumătate din sumă fiind încasată din „darea în locațiune a spațiului locativ”.

Familia Cârnaț are și ce oferi în chirie, odată ce declară patru terenuri intravilane, trei agricole, toate câștigate prin donație, dar și opt case de locuit. 

Casele au suprafețe generoase - între 114 și 813 metri pătrați, cea mai mare fiind estimată la suma de peste 5,2 milioane de lei. 

Teodor Cârnaț mai arată că are datorii de 25 de mii de euro pe care trebuie să le stingă în 2019.