„Societatea noastră se orientează încet dar sigur spre principiile politicii occidentale”, este concluzia candidatului Nae Simion Pleșca după evenimentul de lansare a sa în campania electorală. Democratul - care vrea să fie deputat pe circumscripția nr. 30 (Ciocana) - constată „cu profundă mândrie că alegătorii au început să devină mai interesați de un program electoral concret și  de un discurs punctual decât de umorul suburban al unora sau concertele electorale ale altora”.

Deși recunoaște că a avut emoții și o stare care-l depășea în ultimele zile, Nae Simion Pleșca a rămas suprins de amploarea, naturalețea evenimentului dar și de prezența multor oameni dragi. Cu mesaje de susținere pentru el au venit fostul primar general interimar Silvia Radu, vicepremierul Cristina Lesnic, femei pentru care Ciocana înseamnă „acasă”. Alături de candidat a fost academicianul Mihai Cimpoi, cel care de altfel i-a fost și mentor de teză lui Nae Simion Pleșca. Pretorul sectorului Ciocana, de asemenea, a venit să-și anunțe sprijinul pentru el. 

„Nu mai vorbesc de faptul că sala era plină - aproape 400 de oameni au venit să-mi fie alături chiar dacă afară erau condiții meteo anevoioase. Un semnl bun de bun pentru bine este faptul că cei prezenți au fost oameni din toate categoriile profesionale: medici, directori de instituții de învățământ, educatori, profesori, oameni de afaceri, șefi ale asocițiilor blocurilor locative și altele”, scrie Nae Simion Pleșca pe pagina sa de facebook. 

În cadrul evenimentului, candidatul și-a rezentat programul electoral care pune un accent aparte pe o reformă amplă în tot ceea ce înseamnă administrarea blourilor locative - domeniu în care Pleșca consideră că-i adevărată debandadă. Educația, cutura și mass-media îi sunt domenii de suflet având și o experiență vastă în aceste direcții. Consideră că R.Moldova trebuie să continuie eforturile sale spre calea integrării europene dar și intensificarea relațiilor reciproc avantajoase cu România. Este un promotor al limbii române și zice că a reușit să convingă multă lume de acest adevăr istoric.

Dar dincolo de subiectele care-s la scară largă, Nae Simion Pleșca se declară încrezător în șansele sale datorită ajutorului și receptivității de care a dat dovadă în raport cu apropae fiecare cetățean care l-a abordat. 

El le mulțumește tuturor celor are au fost ieri la lansare sa pentru faptul ca i-au reconfirmat încrederea în forțele pe care le are și i-au întărit determinarea de a câștiga.