Cu ocazia începerii campaniei electorale, reporterii Deschide.MD au trimis câteva întrebări liderilor principalelor partide din R.Moldova. Șeful staff-ului electoral al PDM, Vladimir Cebotari, este cel de-al doilea politician care a dat curs solicitării noastre. Democratul punctează principalul mesaj de campanie al partidului său, spune care vor fi oponenții lor politici și se expune pe marginea scorului pe care crede că îl vor acumula.

- Care este mesajul principal al partidului Dvs în această campanie electorală?

- Partidul Democrat este Pentru Moldova. Aceasta înseamnă că noi punem pe primul loc interesele cetățenilor și ale țării. În același timp și foarte important – PDM vine cu fapte, nu cu vorbe.

Am avut o guvernare de 3 ani de zile în care am făcut multe lucruri bune pentru oameni. Am crescut salariile și pensiile cu 50%, am creat aproximativ 80 000 locuri de muncă și alte aproximativ 90 000 locuri de muncă au trecut din partea tenebră în ilegalitate, am modernizat 1600 de kilometri de drumuri prin Programul Drumuri Bune pentru Moldova, am lansat programul Prima Casă pentru tineri, am adus peste 100 de ambulanțe moderne pentru medicina de urgență și multe altele.

De asemenea, PDM este acel partid care a menținut ordinea și stabilitatea în Moldova. Ordinea și stabilitatea sunt obligatorii pentru dezvoltarea economiei și creșterea bunăstării oamenilor.

Toate acestea ne dau încrederea de a cere voturile oamenilor în alegerile din 24 februarie. Și toate aceste lucruri sunt garanția că angajamentele PDM pentru următorii 4 ani vor fi respectate.

Le spunem oamenilor că PDM este partidul care poate asigura cea mai puternică dezvoltare economică în următorii 4 ani, care poate veni cu cele mai importante măriri de salarii și pensii, care poate ajuta cel mai mult raioanele țării.

- Care, din punctul Dvs de vedere, sunt principalii adversari ai formațiunii Dvs?

- Așa cum am spus, PDM este Pentru Moldova și doar Pentru Moldova. De aceea adversarii noștri sunt toți cei care vor să oprească ori să întârzie Moldova din drumul dezvoltării, toți cei care nu pun Moldova pe primul plan.

Nici opoziția de stânga și nici opoziția de dreapta nu au în vedere în mod deplin și exclusiv interesele Moldovei. Ei sunt mai degrabă pentru Moscova sau pentru Bruxelles, dar nu pentru Moldova.

De asemenea, opoziția nu a făcut nimic pentru Moldova – nici socialiștii, nici opoziția de dreapta. Ba mai mult, partide și politicieni din opoziția de dreapta au mai fost la guvernare și au făcut rău Moldovei – au închis școli, au falimentat bănci, au dus economia pe minus. Iar în perioada guvernării PDM opoziția de dreapta a cerut public măsuri împotriva Moldovei: a cerut neîncheierea acordului cu FMI și a cerut suspendarea asistenței macrofinanciare europene.

În același timp, noi trebuie să arătăm oamenilor că opoziția folosește instrumente politice toxice – scandalul, cearta, amenințările. Cei care folosesc așa instrumente sunt împotriva Moldovei, iar PDM este în mod firesc contra lor. Oferta opoziției este haosul, instabilitatea, crima organizată în economie. Așa ceva PDM nu poate să accepte.

- Ce scor electoral credeți că va obține formațiunea Dvs la alegerile parlamentarele din 24 Februarie?

- Sunt sigur că rezultatele guvernării, valoarea candidaților noștri și munca tuturor membrilor și simpatizanților partidului vor duce la un rezultat foarte bun pentru PDM.

Suntem în dialog cu oamenii peste tot în țară, îi ascultăm și împreună cu ei îmbunătățim soluțiile pe care le propunem pentru Moldova.
Avem încredere că PDM va obține un număr impunător de deputați, un număr care să ne permită să continuăm guvernarea, să continuăm faptele bune pentru cetățeni, să continuăm dezvoltarea țării.

Îi îndemn de aceea pe toți cetățenii să fie Pentru Moldova, să fie pentru PDM, pentru un partid al faptelor, al stabilității și al viitorului bun pentru țară.

- Vă mulțumim!

Unei solicitări similare de interviu a dat curs și liderul PCRM, Vladimir Voronin. Detalii: INTERVIU // V.Voronin: Oponenții noștri în alegeri sunt inclusiv partenerii „democraților” - PSRM!