Blocul electoral „ACUM” promite „dreptate tinerilor” care nu-și văd rostul în această țară, alungarea actualei guvernări „corupte”, „curățarea justiției” și „confiscarea averilor marilor corupți”, creșterea veniturilor oamenilor etc., transmite ziarulnational.md.

Candidații Blocului „ACUM”, care au participat astăzi la evenimentul de lansare în campania electorală organizat în fața Parlamentului, au votat o proclamație cu titlul „Învingem ACUM pentru dreptate și o viață bună” și au declarat că propun alegătorilor o clasă politică nouă, responsabilă în fața cetățenilor.

Copreședinta blocului electoral, Maia Sandu, a oferit exemplul propriu, amintind că a învățat și a muncit peste hotare, dar s-a întors acasă, în republica în care cetățenii „se confruntă zi de zi cu nedreptate și corupție”. Și, în timp ce dânsa își făcea datoria la locul de muncă, „o gașcă de hoți fura și sărăcea o țară întreagă”.

„Ei asta fac și acum - fură, ne alungă de acasă din cauza sărăciei, din cauza neîncrederii în ziua de mâine. Ei îi șantajează și îi sperie pe cei care au rămas acasă, îi protejează pe corupți și construiesc un sistem bazat pe frică, în care cei ce gândesc altfel sunt persecutați, în care economia este controlată de mafie, în care bătrânii trăiesc în sărăcie, iar copiii rămân fără părinți”, a declarat Maia Sandu, îndemnând cetățenii să facă „alegerea corectă” pe 24 februarie. 

Celălalt copreședinte al blocului, Andrei Năstase, s-a arătat convins că „dreptatea ne-o facem noi, ieșind masiv la vot”: „Doar așa ne vom putea lua țara înapoi”. 

Iar Oazu Nantoi a adăugat că „nicio guvernare coruptă nu rezistă, dacă poporul se ridică”: „Vom învinge prin unitate”. 

Potrivit lui Alexandru Slusari, Blocul „ACUM” este „o garnitură frumoasă a clasei politice, care nu a participat la nicio schemă de corupție”.