Partidul „Patrioții Moldovei” vor participa în turul II al alegerilor din Bălți din 19 decembrie în cazul în care organele electorale vor confirma faptul că locul vacant de concurent în buletinul de vot îi revine lui Nicolae Chirilciuc. Declarația a fost făcută pentru Deschide.MD de către liderul formațiunii, Mihail Garbuz.

Dacă organele electorale vor confirma posibilitatea participării noastre în turul II al scrutinului din Bălți, atunci noi o să participăm”, a declarat el.

Amintim că după excluderea Marinei Tauber din cursa pentru funcția de primar al mun.Bălți, Comisia Electorală Centrală a dispus ca în turul II ar urma să lupte următorii doi concurenți care au obținut cele mai multe voturi. Inițial, în turul II urmau să se întâlnească Nicolai Grigorișin (candidat independent) și Boris Marcoci (PAS), însă cel din urmă s-a retras din cursă.

Detalii: Boris Marcoci se retrage din cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi

Astfel, în locul lui Marcoci urma să vină socialistul Alexandr Nesterovschi, însă și acesta a refuzat să concureze.

Citiți și: Socialistul Nesterovschi va boicota alegerile din Bălți. Cine ar putea fi contracandidatul lui Grigorișin

În aceste circumstanțe, în turul II, de pe poziția V, accede reprezentantul Partidului „Patrioții Moldovei”, Nicolae Chirilciuc, care în cadrul primului tur din 21 noiembrie a obținut 416 voturi (1,25%).

Contactați de reporterii Deschide.MD, reprezentanții Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Bălți au declarat că nu au aprobat, deocamdată, textul buletinului de vot pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi a primarului municipiului Bălți cu menționarea celor doi concurenți care ar urma să lupte pe 19 decembrie.

De menționat că anterior, actualul primar interimar al mun.Bălți, candidatul independent Nicolai Grigorișin, care în urma primului tur din 21 noiembrie s-a clasat pe locul II, a declarat că nu are de gând să renunțe la cursa electorală și va continua lupta pentru funcția de primar indiferent de ce contracandidat va avea.