Comisia Electorală Centrală (CEC) se întrunește în ședință extraordinară astăzi la ora 19:00, după mai multe ore de consultări cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE)

Pe ordinea de zi este doar un sigur subiect, cu privire la executarea hotărârii Curții de Apel Chișinău din 17 iunie 2021 și a deciziei Curții Supreme de Justiție din 22 iunie 2021. 

Amintim că, Curtea Supremă de Justiție a respins recursul depus de Comisia Electorală Centrală care a contestat hotărârea Curții de Apel Chișinău privind constituirea secțiilor de votare în străinătate.

Detalii: Hotărârea Curții de Apel, menținută. CSJ a respins recursul CEC privind secțiile de votare în străinătate

Pe 18 iunie, CEC a contestat la Curtea Supremă de Justiție hotărârea Curții de Apel Chișinău prin care a fost anulată decizia Comisiei Electorale Centrale de constituire a 146 de secții de votare peste hotare pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Magistrații CA au obligat autoritatea electorală să aprobe deschiderea a nu mai puțin 190 de secții de votare.

Detalii: CEC se opune hotărârii Curții de Apel. A atacat la CSJ anularea deciziei privind deschiderea a 146 de secții de votare

Citiți și: DOC // Lista celor 191 de secții de votare pentru diasporă, propusă de Ministerul de Externe