Liderul Platformei DA Andrei Năstase a avenit cu un comentariu după ce Curtea de Apel Chișinău a admis parțial plângerile depuse de mai mulți concurenți electorali privind constituirea secțiilor de votare în străinătate și au dispus că organul electoral urmează să deschidă cel puțin 191 de secții de votare, așa cum a propus anterior Ministerul de Externe.

Andrei Năstase susține că aceasta este „o primă victorie în cazul diaspora, însă nu este suficientă”. „De-aceea, Platforma DA va continua lupta, atât în stradă cât și în instanțele de judecată, pentru ca pe 11 iulie să fie deschise suficiente secții de vot în Diaspora. Asta este cererea noastră răspicată.
Fapta bună ne adună pe noi, toți, din țară și din Diaspora. Mereu facem ceea ce trebuie”.

Liderul Platformei DA spune că nu-și dorește ca la 11 iulie să vadă cum cetățenii noștri plecați peste hotare să stea înjosiți la cozi kilometrice în arșiță sau plaoie pentru a-și exercita dreptul la vot. 
„Dreptul moldovenilor de a vota, oriunde s-ar afla în ziua scrutinului, nu se negociază. Exprimarea opțiunii politice a fiecăruia este primul pas pentru o Moldova democrată, modernă. Vom lupta până la capăt ca semenii noștri să poată merge la vot în orice țară ar fi acum, alungați de lângă familiile lor de Dodon, Plahotniuc, Șor sau Usatîi și de regimurile lor corupte care au vlăguit Moldova. Ne-au umilit destul! Nu vreau ca pe 11 iulie să mai vedem la toate televiziunile din Occident cum moldovenii noștri sunt înjosiți, ținuți la cozi kilometrice, în arșiță sau ploaie, în vânt sau furtună”, a menționat Năstase. 

Amintim că astăzi Curtea de Apel Chișinău a admis parțial plângerile depuse de mai mulți concurenți electorali privind constituirea secțiilor de votare în străinătate. Astfel, magistrații au anulat hotărârile CEC prin care au fost constituite 146 de secții de votare.

Detalii: Curtea de Apel a decis: CEC, obligată să majoreze numărul secțiilor de votare în străinătate