Conducerea Comisiei Electorale Centrale (CEC) a avut o întrevedere cu delegația Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), aflată, în aceste zile, în misiune pre-electorală în Republica Moldova.

În cadrul întâlnirii, au fost relatate și discutate activitățile Comisiei întreprinse în vederea organizării și desfășurării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent. În acest sens, delegația APCE a fost informată despre procesul de desemnare și înregistrare a candidaților pentru funcția de deputat în Parlament, care se încheie mâine, 11 iunie, despre constituirea și activitatea organelor electorale inferioare, inclusiv constituirea secțiilor de votare, precum și eforturile Comisiei pe segmentul realizării controlului finanțării campaniei electorale.

Anterior, Președintele APCE, Hendrik Daems, a informat CEC despre decizia Biroului APCE din 27 mai 2021, în cadrul căreia a fost agreată desfășurarea misiunii de observare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent, cu aprobarea componenței Comitetului ad-hoc din 22 de membri ai Adunării și desemnarea Președintelui acestuia, Stefan Schennach.