Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis în cadrul ședinței de astăzi organizarea a 44 secții de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană, ceea ce reprezintă cu două unități mai mult decât la algerile prezidențiale din 2020. Decizia a fost luată cu șase voturi pentru, două împotrivă și o abținere.

Membrul CEC, Dumitru Pavel, s-a împotrivit acestui număr argumentând că nu este conform realității.

„As propune ca numarul de sectii de votare sa fie legat de realitatea existentă și nu de necesitățile cuiva. Cred ca este rațional reducerea numărului de secții de votare până la 28”, a declarat Dumitru Pavel.

LISTA cu localitățile unde vor fi deschise secțiile de votare pentru alegătorii transnistreni. 

Amintim că la scrutinul pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni, Comisia Electorală Centrală a constituit 42 secții de votare.

Până în prezent, CEC a înregistrat 14 concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Este vorba despre Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”, Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”, Blocul electoral „RENATO USATÎI”, Partidul Politic „Șor”, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul Politic Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa-Надежда”, PDM, Platforma Demnitate și Adevăr, Partidului Politic „Democrația Acasă”, Partidul Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei”, Partidul Politic ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR, Partidul Politic „NOI”.