Președintele R. Moldova, Maia Sandu, îndeamnă cetățenii moldoveni care se află în diaspora să se înregistreze pe site-ul Comisiei Electorale Centrale în vederea deschiderii unei secții de vot cât mai aproape de zona unde sunt stabiliți.

„Dragi cetățeni din diasporă, pe 11 iulie votul vostru va decide calea pe care va porni Republica Moldova. Înregistrați-vă pe site-ul CEC și îndemnați rudele, prietenii să facă la fel. Mai sunt câteva zile în care puteți face înregistrarea prealabilă pentru deschiderea unei secții de vot mai aproape de dumneavoastră, termenul-limită fiind 26 mai”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. 
Președintele subliniază că instituțiile statului trebuie să asigure organizarea alegerilor așa încât totți cetățenii să poată participa. Totodată, Sandu vine cu un îndemn către cetățeni să iasă la vot pe 11 iulie.
„Instituțiile statului trebuie să asigure o bună organizare a alegerilor, așa încât toți cetățenii care doresc să voteze să-și poată exprima acest drept constituțional. Împreună am câștigat alegerile prezidențiale și am pornit schimbări spre bine în țară. Împreună am obținut șansa de a oferi țării un parlament curat și responsabil care să sprijine un guvern profesionist și stabil. Pe ce drum va porni Republica Moldova după 11 iulie este decizia voastră, a cetățenilor. Îndemn toți cetățenii să iasă la vot în acest moment de cotitură pentru viitorul țării noastre”, a conchis Sandu. 
Menționăm că, înregistrarea prealabilă, prin care cetățenii moldoveni din diaspora pot să-și anunțe intenția de a vota, se poate face pe https://inregistrare.cec.md/.