Președintele Adunării Populare din Găgăuzia (APG), Vladimir Kîssa, a semnat dispoziția privind aprobarea noii componențe a Comisiei Electorale a autonomiei. Astfel, noua componență este reprezentată de cinci persoane. Încă patru membri urmează să fie votați în timpul apropiat de către APG.

Noii membri ai Comisiei sunt:

- Iana Covalenco, Olesea Mavrodi-Papazova și Alina Chihaioglo – din partea Adunării Populare a Găgăuziei.
- Oleg Crivoi și Igor Croitor – din partea instanțelor judecătorești.

Candidaturile a încă unui membru din partea instanțelor, dar și trei membri din partea Comitetului Executiv al Găgăuziei urmează să fie examinate și aprobate de APG.

De menționat că deputații APG au votat zilele trecute pentru cei cinci membri ai CEG. Candidații înaintați din partea Comitetului Executiv nu au acumulat număr suficient de voturi, iar candidatul înaintat de instanțele judecătorești, Igor Ianac, a fost obligat să renunțe la mandat la câteva minute după numire din cauza că și-a permis să facă declarații politice și să acuze deputații APG de incompetență.

Astfel, la data de 30 ianuarie cei cinci membri ai Comisiei Electorale urmează să se întrunească în prima ședință pentru a alege președintele, vicepreședintele și secretarul instituției.

De menționat că la data de 4 aprilie în Găgăuzia se vor desfășura alegerile în APG.