Liderul Partidului Lideral Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, anunță că Dodon este un „papă-lapte”, iar decizia de anulare a acordului de colaborare cu „Partidul Nostru”, condus de Renato Usatîi, a fost influențată de unii funcționari din cadrul administrației ruse. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni TV.

Astăzi în Moldova, Dodon va pierde. Pentru că am ales un papă-lapte. Iar această femeie este puternică. Iar aici, un fost comunist, fuge dintr-o parte în alta. De aceea a pierdut. Iar Usatîi, liderul „Partidului Nostru”, noi am avut o colaborare. Am fost contactat și mi s-a cerut să întrerup relații cu el. Din ce motiv? Bine, am întrerupt. Dar el i-a transmis voturile acestei «femeiuște de orientare pro-română». Trebuie să luptați pentru fiecare. Acest Usatîi este rus, este primar al municipiului Bălți, a fost gata să colaboreze, dar a fost respins de unii demnitari. Poate cineva intenționat face asta, să pierdem? Să pierdem în Belarus? Să pierdem în Ucraina? Să pierdem în Moldova?”, a declarat Jirinovski.

Amintim că în urma procesării a 2092 din 2143 de procese-verbale, Maia Sandu a fost votată de 822 200 de cetățeni (54,58%), în timp ce Igor Dodon – de 684 117 (45,42%).