Mai mulți deputați din Parlamentul R. Moldova, veterani ai războiului de pe Nistru și simpli cetățeni s-au adunat astăzi pe traseul de la Varnița pentru a împiedica transportarea organizată a transnistrenilor la secțiile de votare. La fața locului sunt atât deputați din PAS, cât și din partea PSRM.

UPDATE 12:54: Un cetățean care se declară din regiunea transnistreană și care susține că este din Dubăsari afirmă că pe site-urile transnistrene sunt anunțuri referitor la sume de bani care se acordă celor din regiunea transnistreană pentru un vot dat lui Igor Dodon. „Acolo dimineață erau mai multe mașini care îi încărcau și ziceau ca să voteze pentru Dodon și promiteau bani”, a declarat cetățeanul în discuție cu reporterul DESCHIDE.MD

UPDATE 12:28: Un autocar cu mascați din cadrul forțelor cu destinație specială a MAI a ajuns la Varnița pentru a elibera traseul pentru alegătorii transnistreni. Au fost efectuate și câteva rețineri. 

UPDATE 12:03. Altercații la Varnița, după ce alegătorii transnistreni au coborât din autocarul blocat și au încercat să se deplaseze pe jos la secțiile de votare. Poliția a reținut o persoană, care ulterior a reușit să scape din mâinile oamenilor legii. După incident situația s-a calmat, iar circulația pe traseu a fost reluată. O parte din alegătorii transnistreni s-au dus la secțiile de votare, iar altă parte s-a întors înapoi în regiunea separatistă.