Fostul președinte al R.Moldova și liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, spune că n-a fost surprins de rezultatul Maiei Sandu în primul tur al scrutinului prezidențial din 1 noiembrie. Potrivit politicianului, ea a fost susținută inclusiv de cei care nu-i împărtășesc viziunile politice din cauza că cetățenii s-au dezamăgit în Igor Dodon. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Deschide.MD.

Nu, nu m-a surprins rezultatul. A fost un vot de protest. Alegătorii au votat împotriva la toată lenevia aceasta, care în toți acești patru ani a fost promovată de trântorul Dodon. Oamenii înțeleg ce reprezintă candidatul Maia Sandu. Ea este poziționată mai mult pe dreapta, și multe acțiuni ale ei nu puteau încuraja pe cei cu viziuni de centru sau de stânga, dar, cetățenii au susținut-o în semn de protest pentru că acest Dodon în patru ani nu a făcut nimic”, a declarat Vladimir Voronin.

Amintim că în urma procesării a 100% din procese-verbale, Maia Sandu s-a clasat pe primul loc cu 36,16%, fiind urmată de Igor Dodon cu 32,61%. Turul II al alegerilor va avea loc în această duminică, 15 noiembrie.

Interviul integral cu președintele PCRM, Vladimir Voronin, îl citiți vineri, 13 noiembrie, pe Deschide.MD.