Uniunea Veteranilor Războiului din Afganistan, condusă de unul dintre consilierii lui Dodon, Mihail Mocan, dar și Uniunea Ofițerilor din R.Moldova, condusă de actualul ministru al Apărării și cumătrul lui Dodon, Victor Gaiciuc, organizează două manifestații, începând cu ziua de luni, 16 noiembrie, îndată după finalizarea scrutinului prezidențial, în centrul capitalei.

Mitingul Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan urmează să aibă loc în fața Parlamentului. Scopul evenimentului – „dezbateri libere și democratice a problemelor cu care se confruntă veteranii războiului din Afganistan din Republica Moldova”. Numărul estimat de participanți este de 5 mii de oameni.

În ce privește mitingul Uniunii Ofițerilor, acest ar urma să se desfășoare în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Scopul protestului este „dezbateri libere și democratice a problemelor cu care se confruntă cetățenii Republicii Moldova”, iar numărul estimat de participanți este de 10 mii.

Precizăm că ambele cereri cu privire la organizarea manifestațiilor au fost depuse la data de 10 noiembrie. Perioada de organizare a acestora este de 16-30 noiembrie.

Menționăm că Victor Gaiciuc, actualul ministru al Apărării, este cumătrul lui Igor Dodon. Mai exact, liderul neformal al PSRM l-a cununat pe fiul lui Gaiciuc.

În ce-l privește pe Mihail Mocan, la moment, acesta este membru al Comisiei pentru veteranii Forţelor Armate, ai organelor de drept şi participanţii la conflictele militare din cadrul Consiliului societății civile pe lângă președintele R.Moldova, creat de Dodon.

Amintim că liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat că în cadrul unei emisiuni TV că potrivit unui raport financiar al cheltuielilor din actuala campanie al lui Dodon, prezentate la Moscova, în noaptea de duminică spre luni la Chișinău vor fi aduși oameni la un miting de susținere a lui Igor Dodon, în cazul în care acesta va obține victorie, sau, potrivit cheltuielilor planificate în raport, va avea loc un protest sub denumirea de „Maidan Moldova”, în cazul în care Igor Dodon va pierde fotoliul de președinte.

Usatîi a menționat că staff-ul lui Dodon deja organizează transport pentru oameni din raioanele de nord pentru a-i aduce la Chișinău, iar ministrul Pavel Voicu ar avea responsabilitatea de a aduna peste 40.000 de oameni.

La data de 15 noiembrie va avea loc turul II al alegerilor prezidențiale iar lupta se va da între Maia Sandu și Igor Dodon.