UPDATE 15:55: Deputatul Sergiu Litvinenco publică o poză pe pagina sa de Facebook, prin care demonstrază că numărul ziarelor socialiste este mai mare decât cel indicat pe ziar. „Doar aici sunt 72 de mii de ziare. Si socialistii ne spun ca in total au tiparit 55 de mii de ziare...”, scrie Litvinenco.

UPDATE 15:27: Olesea Stamate, membru PAS și ex-ministru al Justiției, anunță că PAS a expediat o sesizare în adresa Comisiei Electorale Centrale, solicitând sancționarea lui Igor Dodon pentru nedeclararea cheltuielilor pentru publicarea materialelor electorale. „Este clar ca la mijloc sunt mult mai multe abuzuri. Utilizarea resurselor administrative, posibil depășirea atribuțiilor de serviciu, și în funcție de care sunt alte detalii din spatele acestei ”operațiuni”, mai pot fi și alte componente penale ale acțiunilor candidatului și persoanelor implicate. Așteptăm investigarea promptă și sancționarea, după lege. Haideți, măcar odată, dați dovadă că acționați în interesul cetățenilor și nu al unor grupări politice (criminale)!”, scrie Stamate pe pagina sa de Facebook.
UPDATE 15:25: Stafful lui Igor Dodon a remis un comunicat prin care informează că „condamnă acțiunea ilegală de blocare a materialelor cu caracter electoral, organizată de către reprezentanții oponentului”. Totodată aceștia spun că au sesizat instituțiile de drept „asupra caracterului abuziv și vădit ilegal al acestor acțiuni”. 

Totodată, staff-ul lui Dodon „face apel la observatorii naționali și internaționali să ia atitudine în raport cu aceste fărădelegi, când un concurent electoral blochează abuziv răspândirea materialelor electorale ale altui candidat. Intuim că această acțiune de sabotaj a fost organizată special pentru a sustrage atenție de la un alt subiect exploziv al zilei, e vorba de prezentarea probelor de finanțare ilegală de peste hotare a Maiei Sandu și partidului pe care-l conduce. Înțelegem foarte bine că informația despre finanțarea ilegală de peste hotare, prezentată astăzi de către deputatul Bogdan Țîrdea, lovește dur în imaginea de "politician curat" al contracandidatului. De aceasta, ei au fost nevoiți să organizeze o acțiune de sabotaj, pentru a sustrage atenția publicului”.

Staff-ul precizează că pliantul electoral al candidatului independent Igor Dodon este achitat din fondul electoral, fapt probat prin contractul existent încheiat cu un agent economic. Potrivit reprezentanților lui Dodon, tipografia privată a anunțat că are dificultăți tehnice și a apelat la alt agent economic pentru tipar, la fel în baza unui contract încheiat între ei. Staff-ul electoral al candidatului să asigurări că toate acțiunile lor sunt perfect legale și sunt probate de documente, spre deosebire de acțiunile ilegale ale reprezentanților contracandidatului.

În același timp ei au făcut apel la contracandidatul lor Maia Sandu, „să dea dovadă de respect față de cetățeni, să înceteze acțiunile provocatoare și ilegale”.

UPDATE 14:55: Deputații, dar și activiștii prezenți la tipografie, au demonstrat pe loc că numărul ziarelor socialiste tipărite din banul public este mult mai mare, adică nu corespunde cu cifra idicată pe ziar - 55 mii. Doar într-un microbus poliția a încărcat 60 mii. Un lucru josnic este faptul că mii de ziare erau înfășurate în ziarul românesc „Literatura și arta”. Oamenii legii urmează să numere întreg numărul ziarelor confiscate.

UPDATE 14:20: În timpul discuției cu grupul operativ al Inspectoratului de Poliție Centru, deputatul socialist s-a arătat deranjat că este filmat și a devenit agresiv, încercând să aplice forța asupra deputatului Lilian Carp, însă a fost oprit de oamenii legii.

UPDATE 13:35 Deși directorul întreprinderii spunea că procesul de producere a ziarelor a fost încheiat, Vlad Bătrîncea, care între timp a apărut la tipografie, s-a scăpat cu vorba și a spus că „producerea a fost blocată” menționând că deputații PAS și cei prezenți „o să răspundă pentru blocarea prudcerii”. Între timp, poliția a confiscat ziarele socialiste pentru o investigație mai amplă. 

UPDATE 13:15: Deputatul Oazu Nantoi spune, potrivit unor surse ale sale, că directorul tipografiei a fost sunat de socialistul Corneliu Furculiță care i-a dat indicații să-i scoată pe toți cei prezenți în clădire. Între timp, PAS a sesizat CEC-ul.

UPDATE 12:58: Directorul editurii „UNIVERSUL”, Corneliu Mazu, afirmă că ei „nu mai aveau ce tipări”, deși din imaginile video se vede cum munca a fost stopată, iar cei prezenți susțin că ziarele erau calde, abia scoase de sub tipar, iar munca urma să continue.

UPDATE 12:50: Celor prezenți la tipografie li s-a permis accesul în depozit, unde erau cca 10 mii ziare. Deputatul Oazu Nantoi susține că astăzi dimineață erau mult mai multe, sute de mii. Între timp, numărul lor s-a redus substanțial, fiind duse din tipografie cu mai multe microbuse. În timp ce tipografia era închisă, procesul de tipărire a ziarelor socialiștilor a fost stopat iar muncitorii au dispărut într-un mod „miraculos” de la locurile de muncă. De precizat că pe ziar este indicat un tiraj de 55 mii ziare. Deputatul Nantoi susține că Dodon trebuie să răspundă în fața legii. 

UPDATE 12:20: Într-un live pe Facebook deputatul Igor Grosu spune că pe ziare este indicată altă tipografie decât cea de stat, unde sunt tipărite. Poliția a fost alertată privind acest subiect, iar acum se află la tipografie.

Știrea inițială: 
 
Echipa de campanie electorală a lui Igor Dodon ar fi fost surprinsă în flagrant tipărind ziare de campanie la Editura „Universul”, care aparține 100% statului. Cel puțin, despre asta scrie deputatul PAS Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.
„Echipa candidatului Igor Dodon a fost prinsă în flagrant cum tipărește ziare de campanie la Editura ”Universul”, care aparține 100% statului. Și aceste servicii nu sunt declarate în rapoartele financiare depuse la CEC. Pe de altă parte, aici este o utilizare obraznică a resurselor administrative (resurselor statului) în favoarea lui Igor Dodon”, scrie Litvinenco pe pagina sa de Facebook. 
Deputatul explică care ar fi sancțiunuile pentru astfel de acțiuni și ce riscă Igor Dodon: 
1) Pentru nedeclararea cheltuielilor la CEC, sancțiunea este ”anularea înregistrării” sau, altfel spus, excluderea din cursa electorală.
2) Pentru utilizarea resurselor administrative ale statului, art.181/2 alin.(2) din Codul penal prevede pedeapsa de amendă în mărime de la 550 la 850 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de pînă la 3 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita anumite activităţi pe un termen de pînă la 5 ani.