Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi a îndemnat alegătorii să voteze contra lui Igor Dodon în cadrul turului II al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă în cadrul unui briefing de presă.

Nu pot să permit ca un „kuliok” să conducă încă patru ani cu Republica Moldova”, a spus politicianul.

Potrivit lui Usatîi, deși el nu este un susținător fidel al Maiei Sandu, acesta nu a auzit nimic despre implicarea liderului PAS în anumite scheme ilegale.

Înțeleg că suntem oameni diferiți cu Maia Sandu. Avem metode diferite, dar un scop”, a declarat el.

Usatîi a amintit că reprezentanții PAS urmează să-i propună în timpul apropiat un plan de acțiuni ce ar duce la dizolvarea Parlamentului și anunțarea alegerilor parlamentare anticipate. Liderul „Partidului Nostru” a spus că una din metode de dizolvare a Parlamentului ar putea fi demiterea Guvernului Chicu, al cărui „program de activitate” expiră după scrutinul prezidențial, însă un plan detaliat în acest sens va fi prezentat zilele următoare.

De precizat că anterior și alți pretendenți la funcția de președinte și-au îndemnat simpatizanții să voteze împotriva lui Dodon și să o susțină pe Maia Sandu în cadrul turului II al alegerilor.

Amintim că după procesarea a 100% din procese-verbale, Maia Sandu a obținut 487 635 voturi (36,16%), în timp ce Igor Dodon – 439 866 voturi (32,61%). Renato Usatîi s-a clasat pe locul III cu 227 939 de voturi (16,9%).