Dacă Igor Dodon va falsifica alegerile prezidențiale, atunci cetățenii vor ieși în stradă, pentru a-și apăra votul, a declarant Maia Sandu pentru Euronews. Aceasta a subliniat că însuși oamenii cu care discută în teritoriu vin cu această inițiativă.

„El (Dodon –n.red) încearcă să falsifice alegerile. Am ieșit cu respectiva avertizare, pentru a-l împiedica să facă acest lucru. Însă, dacă el va continua să-și urmeze planurile, îl avertizăm că oamenii vor ieși în stradă, oamenii singuri vorbesc despre aceasta”, a declarat Maia Sandu.

Liderul PAS a explicat ce calități trebuie să întrunească președintele R. Moldova.

„Moldova se află la o răscruce: fie va deveni un stat viabil cu conducere competentă, fie va eșua ca stat. Un stat eficient înseamnă, în primul rând, un stat ca previne corupția și susține antreprenoriatul. Avem nevoie de un președinte care să apere interesele naționale ale Moldovei în relațiile atât cu Rusia, cât și cu alte țări”, a mai spus Sandu. 

Amintim că alegerile prezidențiale vor avea loc duminica viitoare, pe data de 1 noiembrie. Anterior, ambasadorul SUA în R. Moldova a declarat că există riscul ca votul alegătorilor transnistreni să fie cumpărat, așa cum a fost la ultimele alegeri prezidențiale și parlamentare din R. Moldova.