Comisarul-șef al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, Ion Bilibov, propune autorităților din capitală adoptarea a unei decizii cu privire la suspendarea comercializării băuturilor alcoolice în preajma secțiilor de votare, în raza de 100 metri. Un demers în acest sens a fost expediat în adresa primarului general, Ion Ceban, dar și Consiliului electoral al circumscripției electorale (CECE) municipale Chișinău.

Întru asigurarea desfășurării în bune condiții a scrutinului electoral din 1 noiembrie, menținerii ordinii publice, garantarea securității fiecărui cetățean, precum și prevenirea unor eventuale perturbări de activitate ale secțiilor de votare, intervenim cu propunerea de a suspenda comercializarea băuturilor cu conținut de alcool, în preajma secțiilor de votare, în raza de 100 m”, se menționează în document.

Totodată, Ion Bilibov a propus autorităților să aplice și prevederile Legii privind întrunirile și să declare închise temporar publicului spațiile din preajma secțiilor de votare, în raza de 100 metri.

Amintim că în municipiul Chișinău vor fi deschise 306 secții de votare.