Dorin Chirtoacă este ultimul candidat înregistrat în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă în cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale.

În cadrul examinării dosarului depus de Dorin Chirtoacă membrii CEC au atras atenția asupra faptului că au fost depistate două liste de subscripție, eliberate pentru grupul de inițiativă al generalului Ion Costaș. Totuși, acest lucru nu a influențat decizia finală a Comisiei și Dorin Chirtoacă a fost înregistrat în calitate de concurent.

Menționăm că pentru a fi înregistraţi în calitate de concurenți, candidații depun liste de subscripţie, care conţin semnăturile a cel puţin 15 000 și nu mai mult de 25 000 de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova şi corespund altor prevederi ale Codului Electoral. Se consideră conforme unităţile administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova în care au fost colectate nu mai puţin de 600 de semnături.

Anterior, în cursa electorală au fost înregistrați Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu și Octavian Țîcu.