Primăria Chișinău informează că pentru desfășurarea alegerilor Președintelui Republicii Moldova, din 1 noiembrie 2020, pe teritoriul municipiului vor fi deschise 305 secții de votare. Dintre acestea, 245 de secții vor fi organizate în sectoarele capitalei și 60 în localitățile suburbane. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul general, Ion Ceban.

Totodată, e de menționat că pe ordinea de zi a ședinței Consiliului municipal Chișinău din 1 octombrie, a.c., este inclusă o chesiune privind aprobarea candidaturilor pentru funcțiile de membri ai birourilor electorale ale secțiilor de votare din sectoarele municipiului.  

Conform Codului Electoral al Republicii Moldova, administrația publică locală desemnează canidaturile a 3 membri din componența birourilor electorale ale secțiilor de votare de pe teritoriul administrat.  

Amintim că, astăzi, 29 septembrie, Comisia Electorală Centrală a informat că pentru alegerile Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020, au fost constituite, în total, 2143 de secții de votare.