Comisia Electorală Centrală a finalizat cu puțin timp în urmă procedura de recepționare a documentelor primite de la Igor Dodon. Acesta a prezentat Comisiei listele de subscripție cu semnăturile colectate. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către reprezentanții CEC.

La fel, acesta a prezentat și simbolul electoral cu care intenționează să participe la alegeri. Astfel, liderul informal al PSRM va participa în scrutin fără „steaua” Partidului Socialiștilor. În buletinul de vot, în cazul în care acesta va fi înregistrat de CEC, va fi indicat doar numele concurentului „Igor DODON”.

Comisia are la dispoziție 7 zile pentru a examina pachetul de documente prezentat.

De precizat că anterior în cursă au fost înregistrați Renato Usatîi, Andrei Năstase și Tudor Deliu. Cererea liderului „PRO MOLDOVA”, Andrian Candu, a fost respinsă de membrii Comisiei.

Menționăm că pentru a fi înregistraţi în calitate de concurenți, candidații depun liste de subscripţie, care conţin semnăturile a cel puţin 15 000 și nu mai mult de 25 000 de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova şi corespund altor prevederi ale Codului Electoral. Se consideră conforme unităţile administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova în care au fost colectate nu mai puţin de 600 de semnături.