Proiectul Comisiei Electorale Centrale privind deschiderea secțiilor de votare peste hotare și în regiunea transnistreană a stârnit dispute în cadrul ședinței de azi a organului electoral. Membrul CEC, Sergiu Gurduza, l-a atacat verbal pe președintele Comisiei, Dorin Cimil, numindu-l „incompetent”.

În cadrul ședinței CEC, Dorin Cimil s-a adresat tuturor membrilor cu o propunere de a organiza în ziua de duminică, 20 septembrie, o ședință de lucru cu participarea membrilor Comisiei pentru a se expune cu privire la proiectul sus-menționat.

Eu propun să organizăm o ședință preliminară și să punem în discuție un eventual proiect sau să avem o viziune despre principiile care urmează să le aplicăm la proiectul dat”, a declarat Cimil.

Gurduza a făcut o propunere ca ședința să fie publică, pentru ca toți doritorii să poată urmări discuțiile membrilor Comisiei. Dorin Cimil a precizat că o dezbatere publică pe subiectul dat va avea loc zilele următoare, iar pentru ziua de mâine ar fi binevenită o ședință de lucru, doar între membrii CEC.

După mai multe runde de discuții, Sergiu Gurduza a declarat că președintele CEC este un „incompetent”, la care Dorin Cimil i-a răspuns că acesta nu are „educație elementară”.