Tudor Deliu, candidatul desemnat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020 de către Partidul Liberal Democrat din Moldova, a fost înregistrat în calitate de concurent electoral. Hotărârea a fost pronunțată cu puțin timp în urmă în cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale.

Ca și în cazul altor candidați, în listele de subscripție depuse de Tudor Deliu au fost depistate persoane decedate. Politicianul și-a cerut scuze pentru acest lucru, menționând că „va discuta” cu colectorii care au admis astfel de nereguli.

La fel, membrii CEC au atras atenția și asupra faptului că PLDM nu a dat acordul pentru utilizarea simbolului formațiunii de către Tudor Deliu. Concurentul a explicat că nu a cunoscut despre necesitatea prezentării unui astfel de document și până în ziua de luni, 21 septembrie, va prezenta Comisiei actul solicitat.

Pentru mine, este o mare onoare, dar și o enormă responsabilitate. Mă simt responsabil față de colegii mei din Partidul Liberal Democrat care mi-au acordat încrederea lor. Mă simt responsabil față de toți cetățenii Republicii Moldova și vreau să-i asigur că în această competiție electorală voi fi pentru ei și pentru contracandidații mei un model de corectitudine. Îmi doresc să putem oferi alegătorilor dezbateri de idei și de programe, fără atacuri la persoană și fără denigrări. Eu mă conduc de zicala: suflând în lumânarea altcuiva, n-o faci pe a ta să lumineze mai bine. Încă o dată mulțumesc tuturor pentru încredere”, a scris Tudor Deliu după ce Comisia l-a înregistrat în cursă.

De precizat că anterior în cursă au fost înregistrați Renato Usatîi și Andrei Năstase. Cererea liderului „PRO MOLDOVA”, Andrian Candu, a fost respinsă de membrii Comisiei.