Liderul PLDM, Vlad Filat, vine cu un apel către politicieni să renunțe la jocuri murdare și atacuri furibunde în privința oponenților politici și electorali. Politicianul susține că cei care aplică astfel de tehnici să nu se aștepte la rezultatele scontate, iar viața continuă și după alegeri.

Printre multe ticăloșii săvârșite de Plahotniuc și camarila sa se numără și infectarea spațiului public și a celui din social media cu tot felul de troli și interpuși folosiți pe post de săgeți contra adversarilor politici. Acestui linșaj au căzut victimă de-a lungul timpului, în egală măsură, Andrei Năstase, Maia Sandu, diferite persoane incomode, inclusiv eu. Din păcate, observ că practica folosirii interpușilor, din presă sau a unei părți din auto-intitulata societate civilă, s-a perpetuat și de către unele partide, care pe vremuri condamnau aceste acțiuni”, susține președintele PLDM.

Potrivit lui, „atacurile furibunde și folosirea limbajului suburban pe social media încep să depășească orice limită”.

Nici o bătălie politică nu justifică atacurile la adresa copiilor și a vieții de familie. Înțeleg că revenirea mea în arena politică deranjează pe foarte mulți și nu am nici o problemă să fiu atacat dar, cred că transformarea copilului meu în țintă depășește orice limită. Fac apel la toți politicienii și competitorii din prezidențiale să renunțe la astfel de jocuri murdare deoarece astfel de tehnici nu vor da rezultatele scontate. Nu este normal să ceri contracandidaților politici să nu atace, iar susținătorii tăi din presă și ong-uri să-ți facă treaba murdară. Totuși, viața va continua și după aceste alegeri!”, a adăugat Vlad Filat.