„Obsedat de cel de-al doilea mandat de președinte, Igor Dodon nu acceptă ideea că va pierde alegerile prezidențiale și va face orice pentru a trăi cu impresia că va câștiga. Pentru asta, falsifică toate sondajele de opinie care au fost și care vor fi realizate în perioada următoare”, susține Renato Usatîi, candidat la alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie curent.

Zilele trecute Usatîi remarca că dânsul, alături de Maia Sandu, sunt candidații care vor ajunge în turul II la alegerile prezidențiale, conform unui sondaj online realizat de către ONG-ul WatchDog, pe site-ul sondaje.md.

„Zile întregi după ce a fost lansat sondajul, Igor Dodon era cotat, constant, la 3 - 4%. Noaptea trecută, s-a întâmplat, însă, ceva cel puțin ciudat. În doar câteva ore, numărul voturilor în dreptul președintelui-kuliok a crescut ca pe drojdii, cu peste 200 la sută”, menționează Usatîi într-o postare pe Facebook, citat de Ziarul Național.

Acesta a plasat și unele imagini, potrivit cărora rezultatul votului ar fi fost influențat.

„Mai exact, după cum puteți vedea și în cele trei fotografii, Dodon ajunsese, în jurul orei 21.00 la puțin peste 10%. După doar o oră, însă, numărul voturilor exprimate pentru acesta s-a dublat și a depășit 20%. Dar nu era suficient pentru lăcomia acestuia, astfel că, peste încă puțin timp, după miezul nopții, voturile exprimate pentru Dodon au crescut cu încă 10% și au depășit 30 la sută”, mai spune Usatîi.

Igor Dodon nu a comentat aceste acuzații. Totuși, la ora actuală sondajul la care face referire Usatîi arată următoarele rezultate: Maia Sandu - 34,66% (5864 voturi), Renato Usatîi - 22,13% (3744 voturi), Andrei Năstase - 15,09% (2533 voturi) și Igor Dodon - 10,59% (1791 voturi).