Cel puțin 18 deputați din Parlament au fost, sau sunt, antrenați în procesul de colectare a semnăturilor în vederea înregistrării candidaților la funcția de președinte al R. Moldova. Parlamentarii se regăsesc în listele membrilor grupurilor de inițiativă a diferitor candidați.

Cel mai mare număr de deputați, care se ocupă de colectarea semnăturilor, îl are Maia Sandu. Pentru liderul PAS completează listele de subscripție șase parlamentari: Igor Grosu, Vladimir Bolea, Dan Perciun, Lilian Carp, Doina Gherman și Veronica Roșca.

Pentru Igor Dodon semnăturile sunt colectate de cinci deputați: Vlad Bătrîncea, Petru Burduja, Adrian Lebedinschi, Vasile Bolea și Radu Mudreac.

Pentru Andrian Candu, care săptămâna trecută a prezentat deja la CEC listele de subscripție cu semnăturile colectate și așteaptă înregistrarea oficială în cursă, la fel au fost antrenați în proces cinci deputați. Este vorba despre Sergiu Sîrbu, Grigore Repeșciuc, Vasile Bîtca, Ghenadie Verdeș și Angel Agache.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a fost ajutat în procesul de colectare a semnăturilor de deputatul Dinu Plîngău.

Și Violeta Ivanov (Partidul „ȘOR”) cu Octavian Țîcu (PUN) se ocupă, la moment, de colectarea semnăturilor pentru a fi înregistrați în cursa prezidențială.

De precizat că, pentru a fi înregistraţi în calitate de concurenți electorali, candidații depun liste de subscripţie, care conţin semnăturile a cel puţin 15 000 și nu mai mult de 25 000 de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova şi corespund altor prevederi ale Codului Electoral. Se consideră conforme unităţile administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova în care au fost colectate nu mai puţin de 600 de semnături.