Autobuzul incendiat în Ceadîr-Lunga zilele trecute nu are nimic cu campania parlamentară și Partidul Socialiștilor, așa cum încearcă să manipuleze reprezentanții PSRM. De această părere este deputatul Adunării Populare din Găgăuzia, Serghei Cernev, care susține că de fapt, ar fi o reglare de conturi între firmele ce oferă serviicile de transport.

Solicitat de reporterul Deschide.MD, Cernev a declarat că organele abilitate ar trebui să caute pe cei responsabili printre concurenții companiei care a avut de suferit.

„Nici pe aproape nu există un aspect politic. Eu cred că acolo au lucrat concurenții. Toate aceste firme se ocupă cu transporturi în Moscova, iar compania ce a suferit (SVS SRL – nota red.) acordă serviciile la un nivel mai înalt, ceea ce adus că alte companii au rămas fără clienți. Consider că este o simplă răzbunare”, a declarat deputatul APG.

Reporterii Deschide.MD au încercat să discute și cu proprietarul companiei căreia i-a ars autocarul. Acesta însă a refuzat să vorbească spunând că nu are ce comenta. 

De precizat că incidentul a avut loc în noaptea spre 26 ianuarie în orașul Ceadîr-Lunga. Pompierii au fost alertați în jurul orei 03-30 pentru a interveni la lichidarea incendiului ce a izbucnit în salonul unui autobus de model Mercedes.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, socialistul Ion Ceban a declarat că incendiul a fost unul intenționat, iar motivul ar fi că în acest autocar a fost filmat un spot electoral al PSRM.

„Îndemnăm toți concurenții electorali, în primul rând pe reprezentanții Partidului Democrat, să nu depășească limita de decență, legalitate și să nu creadă că astfel de acțiuni și provocări pot speria sau opri reprezentanții PSRM în aspirația și pregătirea lor de a învinge în viitoarele alegeri”, - a scris Ceban.

Ulterior, oamenii legii au menționat că a fost deschis un dosar penal în acest caz.