Cadouri extraordinare de sărbători. ”Magic Paper” este cadoul potrivit pentru prieteni, familie sau persoane apropiate.

Cărțile poştale în format digital, numite ”Magic Paper”, au fost lansate aseară, într-o librărie din Capitală. Acestea conțin QR coduri, care permit accesarea online a cărților, filmelor și a muzicii, cu ajutorul unui telefon conectat la Internet. Produsul aparține unei companii din SUA.

Inițiatorii susțin că aceste cărți poștale pot fi expediate și moldovenilor de peste hotare cu dor de casă, iar una dintre cele mai solicitate cărți este cu hituri de neuitat din R. Moldova. 

„Ne-am gândit la o soluție originală, am făcut o felicitare și pe ea atașăm o carte digitală. Este prima dată în istorie când o carte digitală devine fizică, deci o puteți palpa. Cărți digitale se pot trimite cadouri și prim email, dar cadoul este ambalajul și noi ne-am gândit la combinația dintre ambalaj și cartea digitală”, a spus Marin Mariu, Președinte al Asociației pentru Dezvoltarea Culturală, în cadrul lansării.

Cei care au vizitat ieri librăria unde a avut loc lansarea s-au ales cu câte o carte în dar. Deasemenea, cărțile digitale pot fi procurate într-o rețea de librării din Chișinău, la prețul de 30 lei. Acestea pot fi găsite în limbile română, rusă și engleză.