Grupul Operativ al Trupelor Ruse dislocat ilegal în regiunea transnistreană a R. Moldova a desfășurat un antrenament cu lansatoare de grenade.

Militarii au tras din lansatoare de grenade asupra unor ținte care imitau infanteria și vehiculele blindate ale inamicului. Au fost utilizate grenade antitanc RPG-7 și lansatoare de grenade automate AGS-17.

Pe parcursul aplicației, militarii au exersat deplasarea ascunsă, alegerea locului pentru tragere. Au fost folosite și fortificațiile de protejare față de atacurile avioanelor și a elicopterelor.

În timpul lecției, militarii au exersat mișcarea ascunsă și alegerea unui loc pentru tragerea în clădire la fereastră și pe acoperiș. În timpul exercițiilor, s-a acordat o atenție deosebită utilizării fortificațiilor pentru a proteja împotriva atacurilor avioanelor și elicopterelor unui inamic simulat.

Districtul militar Vestic al Armatei Ruse anunță că antrenamentul cu lansatoare de grenade a avut loc la poligonul militar aparținând GOTR și a fost de natură planificată.

Totodată, în Rusia a început verificarea verificarea inopinată a capacității de luptă a ditrictului militar estic. 

Menționăm că trei mii de soldaţi ruşi au efectuat recent exerciţii cu armament real, inclusiv tancuri, în regiuni din apropiere de graniţele cu Ucraina şi cu Belarus, transmite Reuters, care citează Interfax.

Anunţul privind aceste exerciţii a fost făcut de armata rusă a doua zi după consultările ruso-americane privind propunerile de securitate făcute de Moscova şi despre care Kremlinul a declarat marţi că nu au oferit motive de optimism privind o reducere a actualelor tensiuni.