Fostul președinte moldovean Igor Dodon îl felicită pe liderul separatist Vadim Krasnoselski pentru victoria în regiunea Transnistriei și critică Chișinăul pentru faptul că a declarat ilegale pretinsele prezidențiale. Krasnoselski ar fi obținut 79% din sufragii la pretinsele prezidențiale. 

„Peste 100 de mii de locuitori ai regiunii (circa 80%) au votat pentru actualul lider al Transnistriei. Sunt toți compatrioții noștri. Voința acestor oameni trebuie respectată. A numi votul lor „ilegal” este o insultă la adresa demnității lor umane”, a declarat Dodon.

Potrivit lui Dodon, autoritățile moldovenești au ratat din nou ocazia de a se prezenta în mod adecvat în fața locuitorilor din Transnistria, precum și în partenerilor din Federația Rusă

„Neadmiterea jurnaliștilor ruși și a personalităților publice pe teritoriul țării noastre (inclusiv a savantului de renume mondial Natalia Narochnitskaya), refuzul demonstrativ de a se întâlni cu delegația oficială a Dumei de Stat a Rusiei, obstacol în calea votului rezidenților din Rusia. satele din malul stâng - toate acestea nu contribuie la creșterea autorității actualei guvernări a Moldovei și a credibilității acesteia pentru populația din Transnistria și duc la o criză și mai mare a relațiilor moldo-ruse”.

„Îi îndemn pe Președintele Republicii Moldova, guvernul și conducerea parlamentului să înceteze să mai facă declarații scandaloase și să facă pași eronați care pot întoarce decenii înapoi procesul de reglementare transnistreană”, a mai declarat Dodon pe Telegram.