Separatistul Vadim Krasnoselski a fost reales în funcția de lider al administrației de la Tiraspol cu 79,4%, în cadrul scrutinului de duminică, 12 decembrie, care nu a fost recunoscut de autoritățile de la Chișinău și nici de comunitatea internațională. La aceste pretinse alegeri prezența a fost de circa 35,2%, ceea ce indică o neîncredere a populației față de puterea de facto de la Tiraspol.

Anterio, presa a scris că holdingul Sheriff a făcut totul pentru ca actualul lider transnistrean, Vadim Krasnoselski, să mai obțină un mandat la alegerile de duminică, 12 decembrie. Puterea din regiune, aflată sub controlul holdingului Sheriff, calcă în picioare democrația. Sunt declarații ale mai multor activiști civici din regiunea transnistreană.

Într-o conferință de presă la IPN, Nadejda Bondarenco, activistă civică, a menționat că la alegeri a vrut să participe și deținutul politic Oleg Horjan, acuzat pe nedrept și închis în una din închisorile din regiune. Curtea Supremă de Justiție a Republicii Moldova a constat că Horjan a fost condamnat de instanțe neconstituționale. „Respectiv, din punct de vedere juridic, el nu mai este condamnat. Nici nu i-au refuzat, dar nici nu l-au înregistrat. Este clar că oamenii se tem și nu au spus nici da, nici nu, însă termenul pentru înregistrare s-a încheiat”, a remarcat activista.

„Doi candidați nu au fost înregistrați pe motiv că nu au colectat corect semnăturile. Altul și-a retras candidatura. Au rămas doar două persoane – actualul președinte și o persoană absolut necunoscută, un oarecare Serghei Pînzari. Este clar că în asemenea circumstanțe, luând în calcul că a fost exclusă și rata de participare și a fost eliminată opțiunea „contra tuturor”, oamenii nu au o alegere”, explică Nadejda Bondarenco, sugerând că victoria lui Krasnoselski este asigurată înainte de scrutin.