Biroului de Reintegrare urmează să identifice soluții pentru achiziționarea unui pod plutitor nou care ar face legătura între satele Molovata, din dreapta râului Nistru și Molovata Nouă din stânga Nistrului. O solicitare în acest sens a venit din partea premierului Natalia Gavrilița, după o vizită de lucru în raionul Dubăsari. Actualul pod plutitor, care asigură transportarea pe râul Nistru a locuitorilor și mărfurilor de primă necesitate are un grad înalt de uzură.

Potrivit Nataliei Gavrilița, trebuie adoptate toate măsurile necesare pentru ca oamenii și mijloacele de transport să circule în siguranță, inclusiv pe timp de iarnă, atunci când apa Nistrului îngheață sau în perioadele când nivelul apei din râu scade.

Feribotul este indispensabil pentru locuitorii din șase localități aflate sub controlul autorităților constituționale din platoul Cocieri al raionului Dubăsari. În perioada pandemiei COVID-19, numărul de curse între cele două maluri a fost dublat. De activitatea feribotului este direct legat și accesul oamenilor din raionul Dubăsari la serviciile publice, inclusiv Secţia situaţii excepţionale, Casa teritorială de asigurări sociale, Agenţia pentru ocuparea forţei de muncă – toate aceste instituții avându-și sediul în satul Cocieri.

Întreprinderea de Stat „Bacul Molovata” a fost fondată prin ordinul Ministrului Transporturilor din 2 mai 2000. Activitatea întreprinderii este finanțată în totalitate de la bugetul de stat. Feribotul transportă anual 110 – 120 mii tone de mărfuri și 100 – 110 mii de cetățeni de pe un mal pe altul.