Vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, Konstantin Kosaciov, a vorbit despre rolul pacificatorilor ruși de pe Nistru în menținerea păcii în raioanele de est ale Republicii Moldova. Declarația ar fi fost făcută în timpul întâlnirii acestuia cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care a avut loc la Moscova.

Oficialul rus ar fi subliniat rolul pozitiv pe care o are operațiunea de menținere a păcii pe Nistru și lipsa de alternativă pentru acest format al misiunii până la momentul soluționării definitive a conflictului transnistrean. 

Acesta i-a mulțumit lui Krasnoselski pentru buna desfășurare a alegerilor parlamentare ruse în regiunea transnistreană.

Menționăm că președintele Maia Sandu a ținut un discurs la cea de-a 76 Adunare Generală a Națiunilor Unite. Aceasta a declarat că Republica Moldova rămâne ferm dedicată „identificării unei soluții politice pașnice pentru conflictul din regiunea transnistreană a țării noastre, soluție bazată pe suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internațional”. Ea a cerut retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.