Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, s-a întâlnit cu vice-ministrul Afacerilor Externe de la Moscova, Andrei Rudenko, căruia i s-a plâns pe atitudinea Chișinăului în problema transportului transmistrean. 

Un accent deosebit a fost pus pe acele măsuri de interdicție impuse, la cererea R. Moldova, începând cu 1 septembrie și care vizează interdicția de circulație a transportului transnistrean pe teritoriul Ucrainei. Liderul din Transnistria a accentuat că această problemă poartă un caracter umanitar foarte strident, deoarece încalcă drepturile a zeci de mii de persoane din Transnistria. În acest context, a fost expusă poziția comună cu privire la inadmisibilitatea de a fi folosite orice fel de elemente de blocadă și amenințări în relațiile părților din procesul de negocieri”, se arată în mesajul pretinsei președinții tiraspolene. 

La această întrevedere au participat și ambasadorul rus pentru cauze speciale Vitali Triapițîn și pretinsul ministru de externe de la Tiraspol, Vitali Igantiev. 

În cadrul discuțiilor s-a făcut referire la necesitatea implmentării pachetului Berlin plus și la „lucrul stabil al formatului 5+2”. 

Rudenko i-a mulțumit lui Krasnoselski pentru „nivelul înalt de orgaqnizare și de desfășurare pe teritoriul Transnistriei a scrutinului pentru Duma de Stat.