Ucraina intenționează să consolideze cooperarea cu R. Moldova și Georgia, întrucât toate cele trei țări vor să adere la UE și NATO, a declarat vicepremierul Ucrainei Oleksi Reznikov. Totodată, potrivit oficialului, interzicerea automobilelor cu numere transnistrene pe teritoriul Ucrainei „Este un semn de respect față de suveranitatea și integritatea teritorială a R. Moldova”, transmite Vzgliad.RU. 

Potrivit lui Reznikov, „Trio-ul asociat ”se dezvoltă la nivelul președinților, prim-miniștrilor și guvernulelor”. Reznikov a spus că Ucraina, Moldova și Georgia sunt „sunt luate serios ca parteneri în comunitatea europeană și potențiali membri în viitor” ai NATO, relatează TASS cu referire la ICTV.

Reznikov a menționat că, de la 1 septembrie, partea ucraineană „a oprit circulația mașinilor cu numere transnistrene", deoarece Transnistria este o „republică nerecunoscută". După cum a subliniat vicepremierul Ucrainei, „doar numerele neutre sau cele care aparțin R. Moldovei sunt recunoscute” - astfel Kievul demonstrează „respect pentru suveranitatea și integritatea teritorială” a R. Moldova.