Tânărul militar din regiunea transnistreană a decedat urmare a unei trageri dintr-o mitralieră de tanc în timpul unor exerciții de poligon, potrivit informației preliminare a anchetei. Împușcătura a fost executată de adjunctul comandantului, Ivan Malahovski în timp ce acesta verifica mitraliera instalată pe tanc. Acesta se afla în compartimentul de comandă al tancului și, fără a se asigura că în zona de tragere nu se află persoane, a efectuat tragerea din mitraliera de tip Kalașnikov. Alexandr Ceban, tânărul de 18 ani a decedat pe loc din cauza rănilor primite.

Ivan Mihalovski a fost reținut și se află în detenție. Ancheta este deschisă pe articolul ce se referă la încălcarea regulilor de mânuire a armelor ce s-a soldat cu moartea unei persoane din neglijență.

Amintim că militarul Alexandr Ceban, născut în anul 2002, a fost împușcat mortal pe 16 iulie, în timpul unor exerciții de tragere efectuate de trupele militare ilegale din regiunea transnistreană, transmite pretinsul minister al apărării din regiune.