Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski a mulțumit personal Maiei Sandu pentru vaccinurile redistribuite regiunii transnistrene a Republicii Moldova. Acesta a spus că 10% din tot lotul de vaccinuri ajuns în Republica Moldova este redistribuit regiunii transnistrene, aceasta fiind decizia personală a Maiei Sandu.

„Pfizer, AstraZeneca, Sinovac și Sinopharm - sunt vaccinurile care au ajuns în Transnistria. Aici avem un exemplu de colaborare umanitară. Vă spun sincer - este decizia doamnei Sandu, președintele Moldovei. Din întregul ajutor venit în Republica Moldova, inclusiv din partea OMS, ea oferă 10% Transnistriei. E decizia ei, pentru care îi mulțumim frumos. Sperăm că această colaborare umanitară va continua”, a declarat Vadim Krasnoselski.

Menționăm că rata de infectare în regiunea transnistreană rămâne relativ mare, în ziua de 22 iunie fiind raportate 45 de cazuri în Republica Moldova, dintre care 34 sunt din regiunea transnistreană.

Potrivit presei din regiunea transnistreană, prima doză de vaccin anti-Covid-19 a fost dinistrată la 44.680 de persoane, iar 31.879 au trecut întregul curs de vaccinare.