Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, l-a vizitat pe liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski în contextul reuniunii în format 3+2 (mediatorii Rusia, Ucraina și OSCE; observatorii - UE și SUA) care se preconizează pentru timpul apropiat. Acesta din urmă a declarat că Transnistria este adepta păstrării formatului de negocieri 5+2, în pofida unei pauze de 2 ani, care ar fi fost provocată de Chișinău. Totodată, Krasnoselski spune că Tiraspolul își menține dreptul să iasă din acordurile semnate anterior cu Chișinăul.  

„Practic nu lucrează grupurile de experți, se includ pârghiile de presiune asupra Transnistriei, nu sunt rezolvare în deplină măsură problemele legate de punctele de înregistrare a automobilelor, problemele numerelor neutre, se iau niște decizii privind limitarea circulației automobilelor noastre începând cu 1 septembrie. Nemaivorbind de episoadele de rețineri ilegale a funcționarilor noștri pe Aeroportul Chișinău și confiscarea mărfurilor noastre. Toate acestea înrăutățesc situația care deja este degradată”, a declarat Krasnoselski la întâlnirea cu Vasnețov. 

Acesta a mai declarat că dacă R. Moldova nu va onora înțelegerile atinse anterior, Transnistria ar avea dreptul să iasă din acordurile semnate anterior. 

„Dacă Moldova nu respectă pe deplin acordurile încheiate, atunci noi avem dreptul să ne retragem din acordurile semnate anterior”, a spus Vadim Krasnoselski.