Așa-zisului minister al securității de stat din Transnistria a emis astăzi un comunicat referitor la cazul bărbatului care a murit în apele râului Nistru. Potrivit comunicatului, „la 11 mai s-a produs un accident urmare a căruia a decedat un cetățean al Republicii Moldova”.

„Grănicerii inspectau teritoriul și au observat doi braconieri, care au întins plasele în timpul prohibiției. Ei se aflau pe apă pe o barcă confecționată manual, o cameră umflată și acoperită cu o husă”, se arată în comunicat. 

Potrivit așa-zisului minister, „colaboratorii MGB le-ar fi propus acestora să ancoreze la mal, însă pescarii nu au fost de acord și au început să vâslească în direcția opusă. Mijlocul de înot s-a răsturnat, iar bărbații se aflau în barcă fără veste de salvare. Unul s-a îndreptat spre malul drept al Nistrului, celălalt ar fi încercat să întoarcă barca improvizată. „Grănicerii” ar fi sărit în ajutorul acestuia însă când au ajuns pe loc, bărbatul se afla la suprafața apei cu capul în apă. După ce bărbatul a fost scos la mal, s-a încercat procedura de respirație artificială, însă fără rezultate. Medicii ambulanței au putut consta doar decesul.” 

„Pe faptele celor întâmplate, comitetul de anchetă teritorial a inițiat o investigație. Se ia în calcul posibilitatea de a iniția o anchetă penală pentru braconaj”, mai transmite așa-zisul minister. 

Amintim că un bărbat a murit în apele râului Nistru, după ce ar fi fost gonit de către așa-zișii grăniceri din regiunea transnistreană. Tragedia a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, iar Poliția Republicii Molova a fost anunțată despre depistarea cadavrului în jurul orei 15:00, pe malul Nistrului, de către o femeie, care ar fi zis că este angajată a așa-ziselor organe de forță de la Tiraspol și a solicitat să fie anunțate rudele victimei.

Detalii: Moarte pe Nistru // „Grănicerii” separatiști ar fi provocat înecul unui pescar din Ștefan Vodă care a încercat să scape de ei înot

Detalii: Poliția confirmă incidentul de la Ștefan Vodă. Pe acest caz a fost inițiat un proces penal

Citiți și: Moarte pe Nistru // Biroul de reintegrare solicită informații de la Ignatiev și cere predarea corpului neînsuflețit al bărbatului înecat