Pretinsul ministru de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev a avut o întrevedere în format online cu reprezentantul special al OSCE pentru problema transnistreană, Thomas Mayr-Harting și cu șeful Misiunii OSCE în R. Moldova, Claus Neukirch. Ignatiev a atins tema unor pretinse rețineri în Aeroportul Chișinău a unor „funcționari” din Transnistria. Aceștia ar fi fost deposedați de documente de lucru. A fost discutată și introducerea celei de a doua etape a controlului comun moldo-ucrainean la punctul de trecere Cuciurgan - Pervomaisk. Ignatiev a cerut OSCE-ului să fie deblocate punctele de trecere pe linia a administrativă a Republicii Moldova ce se întinde între Transnistria și Ucraina.

„Ministrul a solicitat să fie prevenit limitarea importului de mărfuri în Transnistria, dar a și propus OSCE să intervină la deblocarea funcționării altor puncte de trecere (în primul rând a celor internaționale) dintre Transnistria și Ucraina cu scopul de a fi asigurată libera circulație a populației”, se arată într-un comunicat al pretinsului minister de externe de la Kiev.

Menționăm că Republica Moldova și Ucraina au la frontieră 67 de puncte comune de trecere, dintre care 25 sunt pe segmentul transnistrean.

A fost continuat dialogul cu privire la înmatricularea automobilelor din Transnistria cu numere neutre și rezolvarea „problemei” permiselor de conducere.

Menționăm că Tiraspolul dorește ca șoferii din Transnistria care au automobile cu numere de înmatriculare neutre să poată circula internațional în baza permiselor de conducere transnistrene. Chișinăul insistă că participarea în traficul internațional să fie posibilă în baza permiselor de tip național.