Organul de anchetă din regiunea transnistreană a Republicii Moldova a deschis o cauză penală pe numele unui locuitor din municipiul Bender (Tighina) incriminându-i-se că ar denigrat misiunea de pacificare a Rusiei în regiunea separatistă. Acesta ar fi chemat la o rezistență față de pacificatorii ruși și față de populația rusă din regiune, potrivit presei transnistrene.

„Locuitorul orașului Bender a difuzat informații pe rețelele sociale în care a vorbit negativ despre misiunea de menținere a păcii a Rusiei pe teritoriul Transnistriei, negând și denaturând rolul pozitiv al acesteia în regiune. El a chemat la acțiuni ilegale active împotriva populației ruse din republică și a contingentului de menținere a păcii al Federației Ruse”, transmite Novosti PMR

Acțiunile „ilegale” au fost depistate de ministerul securității de stat din Transnistria. Acesta ar fi adunat suficient probatoriu pentru a transmite cazul în instanță.

Menționăm că regiunea transnistreană funcționează o lege care prevede urmărirea penală și pedeapsă cu închisoare pentru negarea rolului pacificatorilor ruși în regiune.