Pretinsul ministru de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, a avut o întrevedere cu ambasadorul Marii Britanii, Steven Fisher. Într-un comunicat publicat de pretinsul minister de externe de la Tiraspol, se menționează discuția s-a axat pe necesitatea de a schimba abordarea „învechită” a comunității internaționale față de Transnistria.

Se spune că cei doi au schimbat în mod deschis puncte de vedere cu privire la modul de normalizare a procesului de negociere, implementarea acordurilor din pachetul Berlin Plus și abandonarea prejudecăților care există în mai multe țări cu privire la perspectivele de interacțiune cu Transnistria.

Vitali Ignatiev i-a spus diplomatului britanic cum Transnistria vede motivele pretinsului refuz al Chișinăului de „a-și îndeplini obligațiunile în sfera economiei, băncilor și transporturilor. Șeful ministerului de externe transnistrean a cerut partenerilor internaționali să evalueze obiectiv situația și să prevină încălcarea drepturilor transnistrenilor, a declarat serviciul de presă al pretinsului minister.