Viceprim-ministra pentru reintegrare Olga Cebotari s-a întâlnit astăzi cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova, Steven Fisher.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii privind evoluția relațiilor moldo-britanice pe aspecte de interes comun, progresele înregistrate  în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, situația pandemică regională și măsurile întreprinse la nivel național în vederea ocrotirii sănătății populației.

În contextul discuțiilor purtate, Viceprim-ministra a reiterat direcțiile primordiale de activitate pe filiera transnistreană (drepturile omului, libera circulație, imunizarea anti-COVID-19), dinamica marcată în realizarea angajamentelor din sfera transportului auto și eforturile dispuse pentru a menține active și productive formatele de negocieri existente.

De asemenea, Olga Cebotari a mulțumit autorităților britanice pentru susținerea Republicii Moldova în continuarea transformărilor democratice, economice și sociale, precum și în implementarea diferitor proiecte pentru promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

La rândul său, Excelența Sa a exprimat deplina deschidere pentru continuarea cooperării și extinderea sprijinului necesar în diverse domenii de interes mutual.