Ministerul de Externe de la Moscova a anunțat rezultatele întrevederii dintre ministrul adjunct de externe Andrei Rudenko și „conducătorul” Transnistriei, Vadim Krasnoselski.

În comunicat că se arată că a avut loc un schimb de opinii consistent cu privire la situația în procesul de reglementare transnistreană, starea lucrurilor în ceea ce privește realizarea măsurilor de consolidare a încrederii între Chișinău și Tiraspol. „A fost evidențiată contraproductivitatea oricăror pași ce vor conduce spre deteriorarea situației umanitare în regiune, ce sunt în stare să înrăutățească căutarea unei decizii viabile și cuprinzătoare a problemei transnistrene”, se arată în comunicatul MAE rus.

În comunicat se anunță și faptul că au fost discutate niște aspecte a ajutorului pe care Transnistria îl primește din partea Rusiei pentru menținerea stabilității social-economice.

A fost atinsă și problema negocierilor în format 5+2 și reluarea unei dinamici active.

De cealaltă parte, site-ul pretinsei președinții de la Tiraspol informează că Krasnoselski a atins tema așa-numitelor probleme de circulație pentru vehiculele cu numere de Transnistria urmare a implementării obligativității numerelor de tip neutru pentru traficul internațional.