Fostul președinte al RM, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu diplomatul austriac, Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al OSCE pentru reglementare transnistreană, care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova, căruia i-a declarat că actuala configurație politică nu oferă oportunități pentru rezolvarea diferendului transnistrean. 

„Am făcut un schimb de opinii cu privire la situația politică internă din țara noastră și perspectivele de reglementare a conflictului transnistrean. Am atras atenția domnului Mayr-Harting asupra faptului că actuala configurare politică din țară nu oferă oportunități vaste pentru un dialog direct privind problema  transnistreană.

Cu toate acestea, a fost menționată importanța identificării unui consens larg cu forțele politice importante din țară, dar și cu partenerii politici externi importanți ai Moldovei”, se arată într-un comunicat al lui Dodon.

În cadrul întâlnirii, Dodon a subliniat faptul că în programul politic actualizat, care va fi publicat în curând, Partidul Socialiștilor va indica asupra necesității de obținere a unei reglementări politice stabile a conflictului transnistrean, întrucât socialiștii ar considera că reintegrarea țării este una dintre sarcinile primordiale.