„Dinamica negativă a dialogului dintre părți (Moldova și Transnistria -„ I. ”) în etapa actuală, caracterizată prin apariția de noi aspecte problematice”. Acesta a fost discutată luni în cadrul unei întâlniri la Tiraspol între șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Klaus Neukirchen, cu negociatorul Transnistriei, Vitali Ignatiev.

Potrivit INFOTAG referindu-se la site-ul Ministerului de Externe al regiunii, partea transnistreană l-a informat pe șeful Misiunii OSCE „despre restricțiile impuse de Republica Moldova în legătură cu întreprinderile transnistrene, inclusiv compania Almavis”.

Potrivit lui Ignatiev, „încărcătura transnistreană este reținută ilegal pe teritoriul Republicii Moldova sub un pretext inventat”.

Ca o continuare a discuției, Ignatiev și Neukirchen „au făcut schimb de opinii cu privire la lucrările ulterioare în procesul de negociere, reafirmându-și angajamentul față de soluționarea prioritară a problemelor în cadrul pachetului de acorduri Berlin +”.

Interlocutorii au acordat atenție perspectivei organizării întâlnirii în formatul 5 + 2 și parametrilor de lucru în contextul președinției Suediei la OSCE în 2021.