Ministrul ucrainean de externe, Dmitri Kuleba, intenționează să discute cu președintele ales al RM Maia Sandu problema privind retragerea armatei ruse din Transnistria, transmite Ukrinform.

Diplomatul a declarat acest lucru în cadrul unui interviu pentru RBC-Ucraina, răspunzând la întrebarea cu privire la modificarea statutului Transnistriei anunțată de Maia Sandu.

„Planific în curând să vizitez Republica Moldova și noi vom discuta toate aceste probleme, deoarece acestea nu sunt doar probleme referitoare la securitatea și integritatea teritorială a Moldovei, ci și chestiuni care ține de securitatea Ucrainei. Eu reies din aceea că evenimentele din Moldova și din jurul acesteia sunt inseparabile, deci sunt legate de problemele se securitate națională Ucrainei”, a declarat Kuleba.

Acesta a mai adăugat că intenționează să discute un șir de chestiuni controversate în relațiile bilaterale și despre strategia de soluționare a conflictului transnistrean și proiecte comune ambițioase.

Cu toate acestea, spune Kuleba, contează și poziția Parlamentului moldovenesc. „Eu pledez pentru o abordare echilibrată, voi merge, voi asculta, vom discuta și vom vedea ce echilibru de forțe se va impune în R. Moldova și, după aceea, vom decide asupra pașilor concreți”.